Представили повнопривідний Mercedes-Benz Sprinter із коробкою «автомат»

2021-09-09 14:03

Источник: newstv.com.ua

На ринок виходить Sprinter із новими двигуном, АКПП, приводом 4х4 та інноваційною системою відкривання дверей

У той час як потужний 4-циліндровий дизельний двигун OM 654 досі був доступний в Sprinter для фургона і шасі із заднім приводом, з поточного місяця Mercedes-Benz буде пропонувати його в якості єдиного двигуна внутрішнього згоряння для всіх версій, включаючи новий повнопривідний варіант.

Двигун OM 654, класифікований відповідно до стандартів викидів вихлопних газів Euro VI-E і Euro 6d, незабаром можна буде вибрати серед варіантів потужності 84 кВт (114 к.с.), 110 кВт (150 к.с.), 125 кВт ( 170 к.с.) або 140 кВт (190 к.с.) в залежності від обраного приводу і кузова.

4-циліндровий силовий агрегат з портфоліо легкових автомобілів Mercedes-Benz може похвалитися ще нижчим рівнем шуму і вібрації, аніж його попередник. Поряд з більш плавним ходом і більшою силою тяги це означає, що всередині автомобіля приємно тихо, а дратівливі шуми зменшені.

Комбінація алюмінієвого блоку і сталевих поршнів, ступеневого процесу згоряння, а також покриття циліндрів NANOSLIDE для зниження тертя в двигуні, разом з динамічною багатоходовою рециркуляцією вихлопних газів і додаткової обробкою вихлопних газів в двигуні, також також знижують витрати пального.

Новий Mercedes-Benz Sprinter поєднує в собі сучасний 2-літровий дизельний двигун із зручною і передовою автоматичною коробкою передач 9G-TRONIC, яка прийшла на заміну попередній 7G-TRONIC PLUS і доповнила існуючу 6-ступінчасту МКПП в діапазоні комплектації.

Дев'ять передач автомата 9G-TRONIC забезпечують низькі обороти двигуна практично у всіх дорожніх ситуаціях, що також означає значну економію палива і помітне зниження вібрації і шуму. Крім того, оптимізовані гідравлічні елементи сприяють швидкому переключенню передачі практично без втрати тягового зусилля.

«Drive Select» і перемикачі, розташовані під рульовим колесом, дозволяють водієві вручну втручатися в поточний профіль перемикання передач. Ще одним плюсом є, то, що не дивлячись на дві додаткові передачі, нова коробка автомат 9G-TRONIC вимагає менше місця для установки, аніж її попередниця 7G-TRONIC PLUS.

Як і раніше, Sprinter можна замовити не тільки з переднім і заднім приводом в його закритому і відкритому моделях, але і з повністю новою системою повного приводу, також частково запозиченою із нинішньої модульної системи легкових автомобілів Mercedes-Benz Cars.

Нова система може повністю розподіляти крутний момент між передньою і задньою віссю в залежності від ситуації і без будь-якої участі з боку водія, що має назву Torque-on-demand чи інакше кажучи - це крутний момент за потребою.

Ще одна перевага в порівнянні з попереднім повним приводом, це те, що на додачу до більш високого комфорту завдяки автоматичному розподілу крутного моменту нова система працює набагато тихіше.

Як тільки цього вимагає дорожня ситуація, крутний момент передається на передню вісь. Якщо в цьому більше немає необхідності, наприклад при потужних маневрах при гальмуванні з втручанням АБС, то передня трансмісія відключається, а крутний момент знижується до нуля.

Якщо є ризик недостатньої або надмірної обертальності під навантаженням, крутний момент спочатку розподіляється, щоб автомобіль знову стабілізувався. Якщо ці заходи не допомагають розрядити ситуацію, то втручаються системи управління ESP або 4ETS, адаптовані до системи 4×4.

такожSprinter отримав інноваційну систему розсувних дверей Speed Delivery Door, яку можна отримати відразу з заводу. Світловий датчик розпізнає водія, як тільки він входить у вантажний відсік з кабіни водія, після чого дверцята для швидкої доставки автоматично відмикаються і відкриваються.

Це економить час і знижує навантаження на водіїв, оскільки вони відразу можуть покинути автомобіль з посилками в руках, а двері за ними автоматично закриються.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!