Секретар РНБО: я безпосередньо мав відношення до призначення Ляшка головним санлікарем

2020-07-06 15:23

Источник: newstv.com.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запропонував призначити Віктора Ляшка державним санітарним лікарем. 

Про це він заявив в інтерв'ю «Українській правді».

"І я можу сказати, що безпосередньо мав відношення до появи Віктора Ляшка. Це сталося 11 лютого, коли ми в Раді нацбезпеки зібрали велику нараду, була міністр пані Скалецька і я, було, принаймні, чоловік 35-40, і я питаю: "А де наш головний санітарний лікар?". І тут така тиша. Я кажу: "Я не зрозумів". Відповідь: "А в нас його немає". Я кажу: "Почекайте, як немає головного санітарного лікаря, зараз ми в ситуації пандемії?". Я кажу: "А хто тут заступники міністра, є?". Кажуть: "Так". Було там три заступники. Віктор встав і каже: "Я заступник". Я кажу: "Дивіться, призначайте цю людину санітарним лікарем". От так це сталося", – розповів Данілов.

За словами секретаря РНБО, реформа Міністерства охорони здоров’я призвела до того, що в Україні у момент пандемії не було головного санітарного лікаря, який і має відповідати за санітарно-епідеміологічний стан нашої країни. 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!