Техніка і зброя з виявленого "рекордного схрону" належать 3-му полку спецпризначення ЗСУ, - ЗМІ

2020-04-30 11:15

Источник: newstv.com.ua

База, що була показана Офісом генпрокурора як рекордний "схрон зброї", раніше належала Українській добровольчій армії, якою керує Дмитро Ярош. Зараз техніка і зброя знаходиться на балансі 3-го полку спеціального призначення ЗСУ.

Про це пише у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Джерело з командування 3-го полку спецпризначення ЗСУ повідомило: "Це клоунада і показуха, слідчі дії прокуратури і поліції проведені на базі, яка належить 3-му полку спецпризначення, на базі наша охорона, а ця техніка та озброєння, згідно з рішенням Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, передається на баланс ЗСУ. Генпрокуратура показала на фото обшук в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області - це колишня база Української добровольчої армії. У лютому 2020 року вся ця база разом з усім озброєнням і технікою була офіційно передана нашому полку, спільно із співробітниками військової контррозвідки СБУ ми провели опис майна, почали процес постановки на баланс армії, проведена вся необхідна службова переписка, завірені документи. Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об'єкт, і він знаходиться під контролем спецпризначенців. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але ж це повна брехня, причому легко перевіряється".

Глава УДА Дмитро Ярош також підтвердив дану інформацію "Цензор.НЕТ".

"Це колишня тилова база 5-го батальйону УДА, яку знають всі, і два місяці тому ми передали її 3-го полку спецпризначення, наших бійців на базі вже немає, на базі знаходяться тільки військовослужбовці ЗСУ. Журналісти можуть приїхати і переконатися, хто саме охороняє базу. Я здивований, що прокуратура і поліція, отримавши всю інформацію від військовослужбовців, від СБУ, вирішили влаштувати цей скандал. Просто дискредитують країну, що тут нібито БМП і боєприпаси невідомо кому належать. У влади взагалі відсутня якесь розуміння, що вони творять, як я бачу, самі себе топлять", - сказав він.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!