В Україні виявили "південноафриканський" штам COVID-19 – Степанов

2021-04-02 13:37

Источник: newstv.com.ua

В Україні виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Він швидше поширюється, а інкубаційний період триває близько трьох днів.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас зараз в Україні вирує "британський" штам вірусу. Він зафіксований на всій території країни. Під час останніх досліджень, які проводилися закордоном, на території України було виявлено "південноафриканський" штам", – сказав Степанов.

Як пояснив міністр, відмінність цього штаму в тому, що він "більш агресивний", а інкубаційний період зменшений до трьох днів.

"Цей штам COVID-19 заразніший, він заражає втричі більше людей ніж попередні штами. Він вражає молодше населення, тому, будь ласка, дотримуйтесь всіх правил карантинних обмежень: завжди користуйтеся масками, обробляйте руки антисептиком, повністю уникайте будь-якого скупчення людей", – пояснив Степанов.

Що відомо

  • У січні виробник вакцини проти COVID-19 Pfizer заявив, що нове дослідження є ефективною проти двох нових штамів коронавірусу, виявлених у Великій Британії та Південній Африці.
  • В ПАР заявили, що вакцина AstraZeneca дає мінімальний ефект проти нового штаму COVID-19.
  • Американська фармацевтична компанія Moderna заявляє, що її вакцина від COVID-19 залишається ефективною проти нових штамів коронавірусу, виявлених у Британії та Південній Африці.
  • Науковці вважать, що наявні вакцини проти коронавірусної інфекції можуть перестати бути ефективними через появу нових штамів збудника COVID-19.
  • Ізраїльські науковці повідомили про новий штам вірусу SARS-CoV-2.
  • Вчені виявили новий штам вірусу SARS-CoV-2 в Африці, який містить десятки мутацій та може бути стійким до дії вакцин.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!