У ЦВК прокоментували можливість проведення виборів на окупованому Донбасі

2020-05-12 10:45

Источник: newstv.com.ua

Центральна виборча комісія не знає, скільки може знадобитися часу для підготовки виборів на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на відповідь ЦВК.

"На даний час практично неможливо говорити про будь-які часові рамки, які необхідні для підготовки і проведення виборів на деокупованих територіях ОРДЛО, бо цьому повинна передувати оцінка фактичного стану справ на цих територіях, після відновлення контролю над ними", - повідомив голова ЦВК Олег Діденко.

За його словами, передувати процесу підготовки має повернення фактичного контролю над окупованими територіями.

"Для проведення демократичних виборів необхідне також належне функціювання на відповідних територіях правоохоронних органів, органів, що забезпечуватимуть безпеку, судів, банківських установ, українських засобів масової інформації і політичних партій. Повинен бути реалізований цілий комплекс заходів для реінтеграції цих територій. І переважна більшість цих і багатьох інших питань потребує законодавчого врегулювання", - йдеться у відповіді.

У ЦВК також пояснюють, що для проведення виборів в ОРДЛО необхідно виконати значно ширший перелік заходів порівняно з підготовкою до місцевих виборів у звичайних умовах.

"Для прикладу, необхідно відновити й актуалізувати відомості Державного реєстру виборців на цих територіях, без чого неможливо буде коректне складання списків виборців, проаналізувати фактичний стан приміщень дільничних виборчих комісій і забезпечити комісії необхідними приміщеннями (адже багато з приміщень можуть виявитися зруйнованими), обладнанням, транспортом, зв’язком, охороною, тощо", - заявили в комісії.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!