Збірна України відкрила новий сезон Ліги націй перемогою над Швейцарією

2020-09-04 09:04

Источник: newstv.com.ua

3 вересня на "Арені Львів" збірна України провела перший матч елітного нового сезону Ліги націй. Підопічні Андрія Шевченка за порожніх трибун зустрічалися зі Швейцарією.

Українці перемогли з рахунком 2:1.

У першому таймі господарі зіткнулися з високим пресингом від суперника і почали діяти на контратаках, даючи швейцарцям володіти м'ячем.

Така тактика спрацювала. Малиновський міг виводити господарів вперед, але його дальній удар прийняла на себе стійка. На 14-й хвилині той же Малиновський класним пасом вивів Тимчика на ударну позицію, дебютант збірної пробив низом і підхопив м'яч після сейва голкіпера, скинувши його на набігаючого Ярмоленка, який завдав тонкого удару п'ятою - 1:0.

Швейцарці ще активніше пішли вперед і постійно створювали труднощі захисту української збірної. Кілька разів на виходах грав Пятов, а захисники рятували ситуацію своєчасним блоками ударів. Проте, гості досить легко відігралися наприкінці тайму. Сеферович прийняв передачу від партнера, змістився трохи в центр і завдав дальнього удару. Пятов врятувати ворота не зміг - 1:1.

На початку другого тайму українці спробували перехопити контроль м'яча, але вийшло це лише на короткий відрізок часу. Вже на 55-й хвилині послідувала подача в штрафну господарів, а Варгас пробив головою в штангу воріт.

У господарів було кілька потенційно небезпечних контратак. Особливо загострював ситуацію Малиновський. У хавбека "Аталанти" був шанс зі штрафного - м'яч пройшов вище воріт.

Гольовий епізод стався на 68-й хвилині: Зінченко отримав пас від Михайличенка в районі кута штрафного і завдав розкішного удару в дев'ятку воріт, перекинувши голкіпера - 2:1.

Другий пропущений гол не підкосив настрій збірної Швейцарії. Гості активно йшли вперед, а українці контролювали ситуацію і довели гру до перемоги, справляючись з фланговими подачами суперника.

Україна - Швейцарія - 2:1

Голи: Ярмоленко, 14, Зінченко, 68 - Сеферович, 41.

Україна: Пятов, Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Малиновський, Зінченко, Ярмоленко, Коноплянка (Яремчук, 55), Мораєс.

Швейцарія: Зоммер, Родрігес, Аканжі, Ельведі, Мбабу, Цубер (Штеффен, 46), Джака, Соу (Ебішер, 82), Варгас (Айєті, 73), Емболо, Сеферович.

Попередження: Ельведі, Штеффен - Тимчик.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!