КНДР випустила дві балістичні ракети в бік Японського моря. Це вже другий запуск за тиждень

2021-09-16 14:16

Источник: newstv.com.ua

КНДР запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря.

За даними Сеула, ракети невпізнаного типу були випущені з центральних районів Північної Кореї. Вони пролетіли близько 800 км, висота їх польоту в найвищій точці склала 60 км.

Associated Press з посиланням на Міноборони Японії передає, що снаряди впали за межами економічної зони країни і не входили в японський повітряний простір. Проте в уряді назвали дії КНДР обурливими і загрозливими безпеці Японії і всього регіону.

Південнокорейські військові аналізують деталі події і підтримують повну бойову готовність у співпраці з США.

На початку тижня Північна Корея оголосила про успішний випробувальний запуск нової крилатої ракети великої дальності, влада республіки назвала її «стратегічною зброєю, що має вкрай важливе значення». Снаряд влучив у ціль, яка розташовувалася в 1,5 тисячі км від місця запуску. Робота над новим типом ракет зайняла два роки.

Це був перший пуск ракет, про який Пхеньян офіційно повідомив за останні півроку. Дії КНДР також викликали занепокоєння Японії.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!