"Динамо" в серії пенальті переграло "Ворсклу" та завоювало Кубок України

2020-07-09 10:15

Источник: newstv.com.ua

У Харкові на ОСК "Металіст" відбувся фінал Кубка України, в якому київське "Динамо" зустрічалося з полтавською "Ворсклою".

Команда Олексія Михайличенка здобула перемогу лише в серії пенальті.

Кияни з перших хвилин заволоділи перевагою, але несподівано пропустили вже на 11-й хвилині: Кане виконав навісну передачу після розіграшу кутового, Сидорчук зробив невдалу спробу перехоплення, після чого Степанюк відправив м'яч у сітку воріт з метра.

"Динамо" збільшило тиск на ворота суперника та змогло зрівняти рахунок на 28-й хвилині: подачу з флангу Де Пена головою спрямував на Вербича, який з розвороту розстріляв ворота Різника - 1:1. Динамівці створили ще кілька хороших моментів, але блискуче діяв кіпер полтавців.

У другому таймі "Динамо" продовжив тиснути. Олексій Михайличенко випустив на поле Циганкова, який почав гостру атаку на 62-й хвилині. Тоді Шепелєв віддавав пас уздовж воріт, м'яч зачепив захисника та летів у ворота, але кіпер Різник вибив його ногою, падаючи в інший кут.

Далі стався спірний момент. Вербич забив у дотик після передачі партнера, але Монзуль не зарахувала гол після підказки VAR. Повтор показав, що офсайд був у Шепелєва.

"Ворскла" вистояла в основний час, після чого гра перейшла в овертайми. Кияни вже не могли встановити тотальний контроль над м'ячем, а численні подачі Де Пени ставали легкою здобиччю захисників полтавчан.

Серія пенальті вийшла захоплюючою. По сім ударів футболісти обох команд виконали ідеально. Потім Бущан парирував удар Сапая, а Різник впорався з пострілом Миколенка. Далі до точки підійшов Баєнко та запустив м'яч вище воріт, а динамівський захисник Шабанов реалізував свою спробу та приніс киянам трофей.

"Динамо" - "Ворскла" - 1:1 (8:7 - по пенальті):

Голи: Вербич, 28 - Степанюк, 11.

"Динамо": Бущан, Миколенко, Шабанов, Сирота, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв (Андрієвський, 117), Буяльський (Шапаренко, 99), Де Пена, Цітаішвілі (Циганков, 60), Вербич.

"Ворскла": Різник, Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай, Скляр (Шехич, 95), Пуцлін, Якубу (Опанасенко, 73), Кане, Кулач (Луїзао, 76), Степанюк (Баєнко, 115).

Попередження: Сирота, Шабанов, Буяльський, Вербич - Скляр, Пердута.

"Динамо" стало 12-кратним володарем Кубка України. "Ворскла" втратила можливість здобути другий трофей турніру у своїй історії.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!