WTA відмовилася від проведення турнірів у Китаї через справу Пен Шуай

2021-12-02 17:01

Источник: newstv.com.ua

WTA тимчасово відмовляється від проведення турнірів у Китаї та Гонконгу через справу Шуай Пен.

Про це повідомив глава WTA Стів Саймон.

"Якщо впливові люди можуть придушувати голоси жінок та замітати під килим звинувачення у сексуальному насильстві, то основа WTA – рівність для жінок – значно постраждає. Я не можу припустити, щоб таке сталося з WTA та її гравцями", - зазначає функціонер.

"У результаті з повною підтримкою Ради директорів WTA я оголошую про негайне призупинення усіх турнірів у Китаї, включаючи Гонконг. З огляду на нинішню ситуацію я дуже побоююся ризиків, з якими наші гравці та працівники можуть зіткнутися, якщо ми проведемо турніри у Китаї у 2022".

"Я дуже жалкую, що до цього дійшло. У тенісних спільнотах Китаю та Гонконгу багато чудових людей, з якими ми працювали багато років. Вони повинні пишатися своїми досягненнями, гостинністю та успіхами".

"Але поки Китай не зробить тих кроків, які ми просили, ми не може ризикувати нашими гравцями та працівниками. Керівництво Китаю не залишило WTA вибору. Але я зберігаю надію, що наші заклики будуть почуті і влада Китаю вживе заходів", – йдеться у заяві.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!