В Афганістані ще лишилися українські громадяни. Як Україна їх евакуює?

2021-09-03 11:04

Источник: newstv.com.ua

Прибуття групи евакуйованих із Афганістану на київське летовище «Бориспіль» 28 серпня 2021 року. Того дня були здійснені останні українські евакуаційні рейси.

В Афганістані лишається ще близько 200 громадян України, які просять про евакуацію – такі останні на цей час офіційні українські дані. Тим часом евакуація повітряним шляхом, яку здійснювали Україна й інші держави з аеропорту столиці Афганістану Кабулу, завершена, і, схоже, остаточно. Як же Київ евакуює своїх громадян, які ще лишилися в Афганістані?

Іще близько 200 громадян України станом на 31 серпня просять евакуювати їх із Афганістану, також про допомогу з евакуацією своїх громадян Україну попросили ще чотири країни, повідомив того дня, пізно ввечері за київським часом, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перебуваючи у складі української делегації з візитом у США.

При цьому він додав, що ситуація з кількістю охочих евакуюватися постійно змінюється. «Тому що хтось, наприклад, два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів іншим літаком, бо з’явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий напризволяще», – заявив міністр.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!